Asperges met maltezer saus |
Ingrediënten: 2 kg witte asperges zout 1 tl suiker 1 (bloed) sinaasappel 2 eierdooiers 150 gr boter sap van een halve citroen zout en peper |
Bereidingswijze: Breng de asperges in water met zout en suiker aan de kook, laat 5 minuten koken en draai het vuur dan uit. Laat nog 20 minuten staan. Schil de sinaasappel zeer, zeer dun zodat er geen wit meekomt. En hak de schil fijn. Breng een steelpan water aan de kook en doe er de schil in, laat dit 2 minuten koken, kiep het in een zeef en spoel koud. Pers de sinaasappel uit en kook het sap in tot 2/3. Doe er de schil bij en bewaar. Klop de eierdooiers au-bain-marie met 2 el water, zout en peper. Blijf kloppen totdat het ei dik begint te worden. Voeg nu 1 voor 1 de klontjes boter toe, blijf kloppen totdat alle klontjes op zijn. Laat de saus niet te heet worden!! Anders gaat hij schiften. Voeg het sinaasappelsap en het citroensap toe, klop door en breng op smaak met zout en peper. Schep de asperges met een schuimspaan uit de pan, serveer in een schaal met de saus erover. Lekker met nieuwe aardappeltjes en beenham. |