Asperges met maltezer saus



Ingrediënten:

2 kg witte asperges
zout
1 tl suiker

1 (bloed) sinaasappel
2 eierdooiers
150 gr boter
sap van een halve citroen
zout en peper










Bereidingswijze:

Breng de asperges in water met zout en
suiker aan de kook, laat 5 minuten koken en
draai het vuur dan uit. Laat nog 20 minuten
staan. Schil de sinaasappel zeer, zeer dun
zodat er geen wit meekomt. En hak de schil fijn.
Breng een steelpan water aan de kook en doe er
de schil in, laat dit 2 minuten koken, kiep het
in een zeef en spoel koud. Pers de sinaasappel
uit en kook het sap in tot 2/3. Doe er de schil
bij en bewaar. Klop de eierdooiers au-bain-marie
met 2 el water, zout en peper. Blijf kloppen
totdat het ei dik begint te worden. Voeg nu 1 voor
1 de klontjes boter toe, blijf kloppen totdat
alle klontjes op zijn. Laat de saus niet te heet
worden!! Anders gaat hij schiften. Voeg het
sinaasappelsap en het citroensap toe, klop door
en breng op smaak met zout en peper. Schep de asperges
met een schuimspaan uit de pan, serveer in een schaal
met de saus erover. Lekker met nieuwe aardappeltjes en beenham.

Home